Aito kotisima

SIMA iso 2015Aito ja oikea, perinteisin menetelmin valmistettu kotisima, jossa rusinatkin ovat mukana. Lisä- ja säilöntäaineeton.

Tuotteet | Jälleenmyyjät

Saatavilla 0,75l pullossa sekä pienemmässä 0,2l pullossa. Säilytys viileässä alle +8c

 

HUOM! Uusi pakkaus. Olemme siirtyneet muovipulloon joka on valmistettu meiltä 25km päässä. Nykyinen pullomalli on huomattavasti kevyempi sekä parempi käsitellä. Tuote on paitsi ekologinen valinta (kuljetusten hiilijalanjälki pienempi) niin samalla se tukee kotimaista teollisuutta (valmistettu Suomessa). Toivomme että pidätte uudistuksestamme.

Testivoitot: 2010 Makutestin voittaja | FST5 Min Morgon, 2010 Valtakunnallisen simatestin voittaja | HS, IS, SUOMI TV, KAUPPALEHTI, VIISITÄHTEÄ, 2008 Makutestin voittaja | Kotiliesi, 2007 Myynnissä olevien simojen voittaja | Ilta-Sanomat


 

Tietoa aidosta kotisimasta

Kotisimaa voi valmistaa vain perinteisin menetelmin. Yleensä tuotteet, joissa lukee KOTISIMA ovat teollisesti valmistettuja simankaltaisia juomia, jotka sisältävät lisä- ja säilöntäaineita. Lisäksi ne ovat hiilihapotettuja, sillä käymisprosessissa syntyvää kuplintaa ei saada muuten tuotteeseen. Sääntönä voi pitää sitä, että mikäli tuotteessa lukee KOTISIMA, ja se myydään lämpimästä kaupassa se ei voi olla oikeaa Simaa, sillä käymisprosessi aiheuttaisi pullon rikkoontumisen! Muissa tuotteissa ei ole käytetetty myöskään rusinoita, sillä ne lyhentävät tuotteen säilyvyyttä. Näin ollen teolliset valmistajat eivät laita rusinoita pulloon.

Nykyisenlaista makeaa simaa alettiin valmistaa Suomessa 1700-luvulta alkaen, jolloin se oli aluksi lähinnä kartanoiden väen juoma sokerin ja hunajan kalleuden vuoksi. Suomalainen sima on perinteistä skandinaavista simaa makeampaa, ja se sisältää vain vähän alkoholia, keskimäärin noin yhden tilavuusprosentin. Alkoholin määrään voidaan vaikuttaa käymisprosessin pituutta ja sokerin määrää muuttamalla. Suomalainenkin sima on todennäköisesti sisältänyt alun perin hunajaa, josta tulee myös sen nimi (sima on synonyymi medelle, joka tarkoittaa hunajaa), mutta nykyisin tärkeimmät maun antajat ovat fariinisokeri ja sitruuna. Siman raaka-aineiden tultua myös tavallisen kansan kukkarolle sopiviksi alettiin juoma yhdistää vappuun, toukokuiseen työväenjuhlaan. Nykyään simaa juodaankin Suomessa lähinnä vapun tienoilla.

Siman historia ulottuu pitkälle antiikkiin. Sima oli tuolloin valmistettu vedestä, hunajasta sekä hiivasta. Kyseessä on enemmänkin "hunajaviini" juoma. Myös viikingit käyttivät Simaa nostaakseen mm. taistelutahtoaan. Sima oli pitkään Pohjois-Euroopan suosituin juoma, kunnes viinin maahantuonti ja yleistyminen syrjäytti sen.

Herkulliset tuotteet

SIMA iso 2015Aito ja oikea, perinteisin menetelmin valmistettu kotisima, jossa rusinatkin ovat mukana. Lisä- ja säilöntäaineeton.

Tuotteet | Jälleenmyyjät

Lue lisää...

herkulliset lisukkeetSinappi, salaattikastike, mausteöljy, vihreät tomaatit inkivääriliemessä, maustekurkkuja... Tutustu herkullisiiin lisukkeisiin!

Tuotteet | Jälleenmyyjät

Lue lisää...

mausteiset jouluglogitJouluglögi on valmistettu mustaherukkamehusta, mausteina joulun perinteiset mausteet: kaneli, kardemumma, pomeranssi ja neilikka. Lisä- ja säilöntäaineeton!

Tuotteet | Jälleenmyyjät

Lue lisää...

maistuvat mehut

Maistele ja herkuttele aidoilla kesän mauilla! Kauniisiin lasipulloihin pakatut mehut voi helposti viedä tuliaisiksi vaikkapa kyläreissuille.

Tuotteet | Jälleenmyyjät

Lue lisää...

raikkaat juomatKesäiset ja pirteänmakuiset juomat virkistävät ja sisältävät ihania makuelämyksiä!

Tuotteet | Jälleenmyyjät

Lue lisää...

hillot ja hyytelot

Suurenmoisia makuja esimerkiksi lettukesteihin! Vadelma- ja puolukkahillo, mustaherukka-, punaherukka-, pihlajanmarja- ja minttuhyytelö.

Tuotteet | Jälleenmyyjät

Lue lisää...

Ajankohtaista

Muista Hommanäsin erinomaiset marjaisat hillot &

hyytelöt syksyn riistruokiin. Puolukkahillossa marjaa 80%.

Hyytelöitä mm. Musta- / punaviinimarja & pihlajanmarja.

Kaikki ovat lisä- ja säilöntäaineettomia!