Makuja aidoista marjoista

 

Herkkujemme väri ja maku tulee aidoista marjoista ja puhtaasta luonnosta. Käytämme marjatuotteidemme valmistuksessa mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita ja säilöntään sekä makeuttamiseen aitoa sokeria. Valikoimaamme kuuluu myös täysin makeuttamattomia, lisä- ja säilöntäaineettomia täysmehuja. Kaikki herkkumme valmistetaan täällä Porvoon saaristossa puhtaan luonnon keskellä. Täällä myös pakkaamme käsityönä niistä valmiita lahjoja ja pakkauksia. Me arvostamme aitoa ja vältämme keinotekoista. Me kunnioitamme luontoa. Sieltä saamme raaka-aineet tuotteisiimme nyt ja toivottavasti tulevaisuudessakin. Tästä syystä pyrimme toiminnassamme vastuullisiin valintoihin niin tuotannon, pakkaamisen, kuin kuljetustenkin osalta. Olemme ylpeitä saadessamme valmistaa laadukkaita suomalaisia herkkuja.

Historiaa 

Hommanäs Gård on perheyritys ja sukutila, jolla on pitkä historia. Anderssonin suvulle Hommanäsin kartano siirtyi jo v. 1923, kun nykyisen omistajan ja yrityksen toimitusjohtajan Magnus Anderssonin isoisän isä Karl Alarik Andersson osti tilan valtiolta. Kartano onkin ehtinyt nähdä monia asukkaita ja tapahtumia ennen tätä päivää. 1700-luvulla kartanoa asutti tunnettu sissipäällikkö Tapani Löfving. Herkkujen osalta kaikki kuitenkin alkoi, kun Brita Anderssonista, Magnuksen äidistä tuli kartanon emäntä vuonna 1987. 1990-luvun alussa kartanon ikkunan takana kauniin punaisiksi kypsyvät pihlajanmarjat saivat selkäleikkauksesta toipuvan Britan lupaamaan: ”Kun tästä nousen, teen pihlajanmarjoista hyytelöä”. Hän valmisti hyytelöä, ryhtyi keksimään herkullisia lahjaideoita ja valmistamaan entisajan kunnollisia kotisäilykkeitä, keittäen marjoja isoissa kattiloissa kartanon keittiön puuhellan miedolla lämmöllä. –Hommanäs herkkujen tarina oli alkanut.

Perinteisten herkkujen suuri suosio

Aluksi perinteisiä herkkuja; hilloja, hyytelöitä, mehuja, glögiä ja sinappia myytiin joulumarkkinoilla Porvoossa ja Helsingissä, silakkamarkkinoilla ja kauppahalleissa. Tuotteet saivat heti uskollisen asiakaskuntansa. Perinteisellä reseptillä valmistettu aito Kotisima sai kehuja ja myytiin ennätysajassa loppuun. Samoin kävi marjaisalle Jouluglögille. Kysynnän kasvaessa kaikkea tehtiin vuosi vuodelta enemmän, valmistus siirrettiin omiin tiloihin kartanon mehustamolle ja toiminta siirtyi äidiltä pojalle. Kaikki herkut on alusta asti valmistettu käsityönä, perinteisillä resepteillä, ilman lisä-, säilöntä- ja väriaineita, aidoista luonnon raaka-aineista. Samalla periaatteella valmistetaan Hommanäsin herkut vielä tänäkin päivänä. Nyt vain vähän isommissa padoissa ja suuremmalla joukolla!